Українська версія сайту

26-04-2019

Вже 33 рік поспіль 26 квітня ми згадуємо страшну трагедію, яка сколихнула не лише Україну, а й увесь світ. Чорнобильська катастрофа стала найбільшим в історії людства техногенним лихом, а Чорнобиль – зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. З нагоди 33-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС колектив ННІ №3 зібрався на ранковий мітинг-реквієм.

Директор інституту Дмитро Андреєв, відкриваючи мітинг, зазначив, що смерч Чорнобильської трагедії скалічив людські долі, забрав здоров’я, залишив біль і порожнечу. Люди самовіддано боролися з наслідками техногенної катастрофи. Серед них і співробітники правоохоронних органів. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони захистили людей від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіаційного забруднення. Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. На знак глибокої шани всі присутні схилили голови та хвилиною мовчання пом’янули тих, кого сьогодні немає поруч з нами.

Спогадами про тривожні квітневі дні 1986 року з курсантами поділилися наші шановні ветерани – учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Володимир Грищенко та Петро Чиж. Вони побажали молоді успіхів у навчанні та подальшій службі.

Нашим ветеранам було надзвичайно приємно дивитись на проходження урочистим маршем курсантських шеренг – молодих правоохоронців. Вони знають, що у них є надійна зміна. Низький уклін і довічна повага всім, хто брав участь у подоланні Чорнобильського лиха.

В загальній бібліотеці інституту курсанти відвідають розгорнуту інсталяцію до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X