Українська версія сайту

Особливості застосування Кінологічної служби в розкритті злочинів

22-03-2019

За такою цікавою темою у ННІ №3, рамках ознайомлення перемінного особового складу Національної академії внутрішніх справ з роботою практичних підрозділів Національної поліції України, 21 березня 2019 року відбулась зустріч з начальником відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України, майором поліції Світланою Коломієць.

Особливості застосування Кінологічної служби в розкритті злочинів

    

Фахівець зазначила, що кінологи поліції залучають тільки для виконання завдань, пов’язаних з використанням службових собак у протидії злочинності та забезпечення публічної безпеки і порядку. В ході лекції зупинилась на показниках діяльності кінологічної служби. А вони надзвичайно суттєві. Так кінологічні підрозділи прийняли участь у проведенні 2,4 тис. спеціальних операцій з протидії незаконному обігу наркотичних речовин; виявлено 303 кг. наркотичних речовин; 127 раз службових собак залучали для пошуку трупів людей, в результаті чого виявлено 23 місця їх знаходження; здійснено 2,8 тис. виходів на маршрути патрулювання, що допомогло в розкритті 52 кримінальних правопорушень та затримано 10 порушників публічного порядку; здійснено 4,27 тис. виїздів за сигналами про мінування; прийнято участь у 15,6 тис. оперативно-розшукових та інших профілактичних заходах; виявлено 1537 вибухових пристроїв, 176,02 кг. вибухових речовин, 325 одиниць вогнепальної зброї, 90 тисяч набоїв.

Особливості застосування Кінологічної служби в розкритті злочинів

   

Світла Ігорівна розповіла про тонкощі та специфіку професії кінолога, умови праці. Зазначила, що ця професія вимагає хорошої фізичної підготовки, наполегливості, впевненості та великого терпіння у вихованні підопічних – службових собак.

Наприкінці зустрічі офіцер поліції побажала курсантам академії, наполегливо оволодівати необхідними знаннями, стати справжніми професіоналами в подальшій службовій діяльності.

 

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X