Українська версія сайту

Профілактична лекція для працівників та курсантів ННІ № 3

19-07-2017

Харчові отруєння - це незаразні захворювання, що виникають після вживання харчових продуктів, масивно всіяні певними видами мікроорганізмів або містять токсичні речовини мікробної і немікробної природи.

Традиційно у літній період , в навчально-науковому інституті № 3 НАВС з перемінним та постійним особовим складом, проводяться лекції на тему інфекційних захворювань, у зв’язку з харчовими отруєннями. Крім цього на інструктажах перед звільненням, особлива увага курсантів звертається на недопущення вживання шаурми, в’яленої, копченої риби, а також баштанових культур, придбання м’ясних продуктів на стихійних ринках, тощо. Лікарем-терапевтом інституту Сміщук І.Л. на лекції, до особового складу доведено Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Профілактична лекція для працівників та курсантів ННІ № 3 Фото 1

Інфекційні хвороби - розлади здоров'я людей, що викликаються живими збудниками (вірусами, бактеріями, рикетсіями, найпростішими, грибками, гельмінтами, кліщами, іншими патогенними паразитами), продуктами їх життєдіяльності (токсинами), патогенними білками (пріонами), передаються від заражених осіб здоровим і схильні до масового поширення.

Особливу увагу Сміщук І.Л. звернула на ботулізм, пояснивши, що ботулізм являє собою досить важке захворювання токсікоінфекціонного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і довгастого мозку. Ботулізм, симптоми якого проявляються при попаданні в організм ботулотоксин-містять продуктів, аерозолів і води, в результаті комплексу процесів призводить також до розвитку гострої і прогресуючою дихальної недостатності. У результаті відсутності належного лікування ботулізму не виключається настання летального результату.

Також лікар-терапевт наголосила, що до основних причин ботулізму входить вживання в їжу копченої риби та риби солоної. А також порадила особовому складу, у разі поганого самопочуття, звертатись до медичних закладів та сан часті інституту.

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X