Українська версія сайту

29-05-2019

28 травня 2019 року в м. Києві в ІА «УКРІНФОРМ» відбувся практичний семінар «Ефективна взаємодія правоохоронців та журналістів під час мирних зібрань» для представників Національної поліції України та Національної академії внутрішніх справ, в якому взяли участь представники ННІ № 3 НАВС: провідний науковий співробітник наукової лабораторії з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції, підполковник поліції Олена Жук, викладач кафедри тактичної підготовки, підполковник поліції Євген Бакутін, заступник начальника курсу, капітан поліції Михайло Халаберда та курсанти третього курсу.

Захід відкрила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, яка зауважила, що журналісти і силові структури переслідують одну мету – це трансформація країни, дипломатичний шлях, завершення тих реформ, які ми виборюємо всім суспільством. Тема безпеки журналістів є надзвичайно важливою для Ради Європи. Платформа Ради Європи для захисту журналістів зафіксувала зростання кількості випадків фізичної агресії проти журналістів в країнах членах-Ради Європи. «У 2018 році Інститут масової інформації зафіксував 235 випадків порушень свободи слова в Україні», – наголосив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг. Він також зауважив, що за останні роки діяльність офісу Ради Європи в України в сфері безпеки журналістів була надзвичайно інтенсивною, зокрема було проведено 5 навчальних семінарів для понад тисячі правоохоронців.

Своїм досвідом роботи правоохоронців під час масових заходів у Франції поділився з присутніми комісар поліції Франції, консультант Ради Європи Жан-Клод Вюльєрм.

Захід організовано в межах проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні» у співпраці з Мінінформполітики, Національною поліцією України, Інститутом масової інформації та ГО «Платформа прав людини».

Подібні семінари сприятимуть побудові взаємодії представників ЗМІ та правоохоронних органів.

ННІ №3 НАВС

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X