Українська версія сайту

Трагедія, яка не має минулого часу

26-04-2017

26 квітня ми згадуємо страшну трагедію, яка сколихнула не лише Україну, а й увесь світ. Чорнобильська катастрофа стала найбільшим в історії людства техногенним лихом, а Чорнобиль – зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців.

З нагоди 31-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС колектив навчально-наукового інституту № 3 зібрався на ранковий мітинг-реквієм.

Трагедія, яка не має минулого часу

Директор інституту Дмитро Андреєв, відкриваючи захід, зазначив, що в той драматичний період, не знаючи аналогів аварій подібних масштабів і не маючи навичок несення служби в умовах високого рівня радіації, особовий склад усіх без винятку підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ, з усією самовіддачею та самопожертвою йшов на боротьбу з радіаційним лихом. Серед них і наші співробітники, які на той час навчалися та працювали в інституті. Дмитро Володимирович поіменно назвав усіх героїв-ліквідаторів, колишніх співробітників, які ціною свого життя забезпечили наше сьогодення.

Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. На знак глибокої шани всі присутні схилили голови та хвилиною мовчання пом’янули тих, кого сьогодні немає поруч з нами.

З напутнім словом до курсантської молоді звернувся наш почесний гість, ветеран органів внутрішніх справ, член Ради Асоціації ветеранів МВС України, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, полковник внутрішньої служби у відставці Грищенко Володимир Ісакович. Він поділився спогадами про події тих трагічних днів, закликав курсантів добре навчатися та бути вірними Присязі.

Трагедія, яка не має минулого часу

Минають роки після аварії – сьогодні тридцять перший, а буде сороковий. п’ятдесятий. Та біль не вщухне, тривога не полишить людей, які об’єднанні скорботним часом ядерного лиха, адже Чорнобильська трагедія не має минулого часу.

ВСГР, ННІ № 3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X