Українська версія сайту

Українські революції: поступ прогресу чи регресу?

28-04-2017

«Україна – це європейське сьогодення. Сьогодні ми досягли тієї точки, коли українська історія Європи – це, певною мірою, одне й те ж, на благо це чи ні. І в цьому сенсі європейське майбутнє залежить від українського майбутнього і навпаки» Т.Снайдер

Українські революції: поступ прогресу чи регресу?

27 квітня в Університеті державної фіскальної служби України відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Академія молода - 2017», присвячена 100-річчю початку української революції. У заході активну участь взяли представники нашої академії: курсанти ННІ № 1, 2 та 3 Ірина Кундельська, Дмитро Столяренко, Оксана Торбич, Ярослав Самарський, Анастасія Вертебна, здобувачі ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю «Право» ННІ №3 Мар’яна Чибиряк, Руслана Головко, Тетяна Власенко разом із науковим співробітником відділу організації науково-дослідної роботи Оленою Шевченко.

Українські революції: поступ прогресу чи регресу?

Зі вступним словом виступили доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії та політології УДФСУ Воробйова Л.С., кандидат історичних наук, доцент, заступник завідувача кафедри філософії та політології УДФСУ Готра О.Б, кандидат психологічних наук, доцент кафедри філософії та політології УДФСУ Гордієнко М.Г., кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та політології УДФСУ Христокін Г.В. У ході проведення конференції провідні дослідники порушили й обговорили як загальні проблеми історії Української революції, так і конкретні питання. На пленарному засіданні свою доповідь також представила курсант Ірина Кундельська, яка майстерно обґрунтувала феномен революції в контексті сучасності.

Українські революції: поступ прогресу чи регресу?

Під час заходу розглядалися різні питання, серед яких вплив Національно-демократичної революції в Україні (1917-1921 рр.) на становлення української державності; революція Гідності; значення Оксамитової революції у Чехословаччині для сучасної України; філософський погляд на причини виникнення революцій; підсумки та досягнення українських революцій; «Помаранчева революція»: боротьба за справедливість; революція як спосіб суспільних змін тощо.

Українські революції: поступ прогресу чи регресу?

Тому в другій половині дня робота конференції проходила у трьох секціях: 1) революційний досвід людства: історичний аспект; 2) світ і його революції: філософський погляд; 3) феномен революції як фактор соціальних трансформацій. Під час виступів учасники використовували власні мультимедійні презентації.

За підсумками конференції усім учасникам були вручені сертифікати.

Відділ організації науково-дослідної роботи

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X