Українська версія сайту

13-12-2018

Днями до телевізійної студії «5 каналу» завітали співробітники, курсанти та студенти ННІ № 3. Метою їх візиту було не лише ознайомлення з умовами роботи «новинних» журналістів, узгодженість їх роботи під час підготовки випуску інформації в прямому ефірі, але й виявлення спільних кроків  щодо превентивних дій Національної поліції з попередження злочинів проти журналістів.

 

Нажаль, статистика свідчить про збільшення в Україні кількості проявів перешкоджання журналістській діяльності, саме тому правоохоронці та представники ЗМІ вирішили провести спільний круглий стіл. В обговоренні цього актуального питання взяли участь український військовий журналіст, речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, військовий експерт Юрій Повх, шеф-редактор «5» каналу Володимир Мжельський та представники НАВС.

 

Значна кількість обговорюваних питань викликала жваву дискусію, що дозволило не лише розширити світогляд, а й зрозуміти та опрацювати алгоритм превентивних дій щодо профілактики протиправних дій проти медійників. Крім того, в ході обміну думок, здається, вдалося визначити найголовніший напрям попередження правопорушень стосовно журналістів – це налагодження тісної та ефективної комунікації між представниками ЗМІ та Національною поліцією.

 

Для кожного такі зустрічі є перевіркою рівня отриманих знань, а також мотивують до нових наукових здобутків та досліджень в різних галузях суспільного життя, що покликанні захищати і допомагати нашим громадянам.

 

ННІ № 3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X