Українська версія сайту

09-07-2019

З метою належної практичної підготовки перемінного особового складу НАВС до забезпечення правопорядку під час виборчого процесу, на базі ННІ №3 проходять теоретичні та практичні факультативні заняття, які проводять фахівці загальноакадемічних кафедр та наукових лабораторій. До цих факультативних занять долучаються і курсанти ННІ №1, які наразі навчаються на території навчального підрозділу НАВС (вул. Колекторна, 4).

08 липня 2019 року науковий співробітник наукової лабораторії з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції Валерій Сюравчик провів заняття для перемінного особового складу.

Він зупинився на основних положеннях Закону України «Про вибори народних депутатів України» від 17.11.2011. Ознайомив з методичними рекомендаціями НАВС «Забезпечення публічної безпеки й порядку під час виборчого процесу», де розкриваються наступні питання: організація роботи наряду поліції на посту із забезпечення публічної безпеки та порядку на виборчій дільниці; заходи безпеки в разі виявлення підозрілого предмета, схожого на вибуховий пристрій; порядок і правила спілкування поліцейського; застосування поліцейських заходів примусу; перевірка документів; ситуації на виборчих дільницях і реагування на них.

В контексті теми факультативного заняття присутніх ознайомили з діяльністю громадських об’єднань під час проведення виборів. Зокрема, громадянською мережею ОПОРА та Всеукраїнською громадською організацією «Комітет виборців України».

В загальній бібліотеці ННІ №3 курсантів ознайомили з нормативно-правовими документами, що регламентують виборчий процес в Україні. А також з виданнями, де розкриваються питання участі правоохоронних органів в забезпечені правопорядку під час виборчого процесу.

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X