Українська версія сайту

26-11-2018

22 листопада у межах навчальної дисципліни «Історія та культура України» доцентом кафедри історії держави та права Ніною Дорощук було організовано відвідування Національного музею історії України курсантами 104 групи ННІ № 3 НАВС.

За кількістю і значенням колекцій Національний музей історії України є одним із провідних музеїв України. Його фонди нараховують понад 800 тис. унікальних пам'яток історії та культури з найдавніших часів до сьогодення. Музей має цінні археологічні, нумізматичні колекції, фотографії, колекції холодної та вогнепальної зброї, етнографії, виробів зі скла, порцеляни.

Майбутні правоохоронці ознайомитись з експозицією, що відтворює шлях українського народу «Від Незалежності до Незалежності». ХХ ст. в історії України це – доба наймасштабніших та найкривавіших конфліктів – Перша та Друга світові війни, Українська революція 1917-1921 років, криваві часи більшовицького терору, трагедія Голодомору та боротьба за Незалежність. 

Екскурсія була інформаційно насиченою та експресивно забарвленою. Вразили розповіді екскурсовода про жінок-військових, які на рівні з чоловіками боролись за свободу нашого народу, про героїзм патріотів-українців, що поклали своє життя за незалежність України, про представників іншого народу, які жили та творили для своєї Духовної Батьківщини – України.

На сьогодні незалежність нашої держави стала реальністю. Проте, боротьба за національну культуру, за українську мову, а відтак і за суверенітет все ще триває.

 

Кафедра історії держави та права

Дорощук Н.О.

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X