Українська версія сайту

18-03-2019

У березневі дні Україна та увесь світ вшановують пам'ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. До пізнання духовної спадщини Шевченка долучається і курсантська молодь Національної академії внутрішніх справ. У суботній день 16 березня курсанти-першокурсники ННІ №3 разом з куратором, доцентом кафедри спеціальної фізичної підготовки Ганною Биковою, відвідали Національний музей Тараса Шевченка.

Гостинно зустріли наших курсантів у музеї. Професійний екскурсовод провів змістовну та цікаву екскурсію, що складалася з двох частин: біографічної та мистецької. Під час екскурсії хлопці та дівчата ознайомилися із цікавими та маловідомими фактами з життя Шевченка-поета, Шевченка-художника, побачили прижиттєві видання «Кобзаря», картини, автопортрети, малюнки, які створив Тарас Григорович, а також його особисті речі, малярське приладдя, архівні матеріали, рідкісні фотографії та картини українських художників ХІХ–ХХ століть із зображеннями Великого Кобзаря.

У залах музею курсанти мали змогу сфотографувати представлені експозиції та картини, а у фойє – зробити свій запис у Книзі відгуків Національного музею.

Для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що створюється враження, ніби ми про нього все знаємо. Однак це лише враження. Великий Кобзар – невичерпний і нескінченний, у ньому наша історія і сучасність. І молоде покоління України повинне про це пам’ятати.

 

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X