Українська версія сайту

15-03-2019

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Саме до цього дня була приурочена зустріч із людиною-легендою Всеволодом Стеблюком (позивний - «Айболіт») – добровольцем, військовим лікарем на Сході України, учасником боїв під Іловайськом, автором автобіографічної книги «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта», Народним героєм України, яку відвідала група студентів першого курсу ННІ №3 разом з куратором, майором поліції Тетяною Пасічник.

Студентам надзвичайно цікаво було дізнатись про нелегкий шлях в антитерористичній операції з вуст самого добровольця. З початком російської агресії заслужений лікар та професор, не роздумуючи, вступив до лав новоствореного батальйону «Миротворець». Разом із побратимами брав участь у боях за Слов’янськ, Попасну, Торецьк, Майорське та Зайцеве Донецької області. Потрапивши в оточення під Іловайськом, «Айболіт», ризикуючи власним життям, врятував 87 українських поранених бійців. У вересні 2014 року Всеволод Стеблюк повернувся до мирного життя та створив перший в Україні Центр психофізичної реабілітації, а головним напрямком його діяльності стала медико-психологічна реабілітація учасників АТО. Повернувся він і до активного мистецького та суспільного життя: створив телепроект «Додому», присвячений ветеранам АТО, став лауреатом фестивалю «Пісні, народжені в АТО».

Зустріч проходила в Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Тож студенти мали змогу пройтися експозиціями музею, присвячених подіям на Сході України.

Такі заходи надзвичайно важливі в національно-патріотичному вихованні молоді нашої незалежної України.

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X