Українська версія сайту

Юридична клініка "De Jure" розпочала співпрацю із центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги

26-10-2016

24 жовтня члени юридичної клініки "De Jure" ННІ № 3 відвідали перший із центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  

Юридична клініка

Основним завданням таких центрів - є створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме забезпечення надання таких видів правових послуг:

1) захист;

2) здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3) складання документів процесуального характеру.

До речі, у Києві діє чотири таких центри.

Курсанти мали змогу не лише побачити, як працюють юристконсульти, що допомагають громадянам у вирішенні питань правового характеру, а й взяти участь у роботі центру.

Юридична клініка

Долучившись безпосередню до прийому громадян, курсанти набиралися досвіду та вчилися конструктивно працювати. Також, вони мали змогу працювати з сайтом KIAS, вносили необхідну інформацію до бази даних.

Цей захід мав особливе значення для юридичної клініки як позитивна можливість набути практичних знань, спілкуючись та працюючи з досвідченими фахівцями.

Подібні практики є складовою частиної формування справжніх фахівців, які по закінченню вишів повинні мати певний досвід роботи з громадянами та орієнтуватись у правовій сфері. Це сприяє підвищенню кваліфікації як юристів так і правоохоронців.

Після ознайомчої зустрічі було прийняте рішення про постійну співпрацю.

Юридична клініка

Князєв Ю., Лагодич Т.

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X