Українська версія сайту

День захисника України – свято сильних і мужніх!

12-10-2016

11 жовтня у навчально-науковому інституті №3 відбулися урочистості до Дня захисника України.

Відкрив урочисті збори т.в.о. директора інституту полковник поліції Олексій Калюк під звуки Державного Гімну України, який виконували всі присутні в залі.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

Виступаючи перед колективом він зазначив, що 14 жовтня Україна відзначатиме особливий для нашої історії день, який для багатьох військовослужбовців, працівників поліції став днем мужності, днем бойового братерства і, разом з тим, – днем пам’яті за тими, хто не повернувся із антитерористичної операції на Сході України, хто ціною свого життя мужньо боронив українську землю в лиху годину і відстоював територіальну цілісність нашої держави, проявляючи зразок самовідданості та патріотизму. Хвилиною мовчання всі вшанували пам’ять загиблих героїв.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

Зупинився Олексій Миколайович на історичних витоках свята, адже 14 жовтня відзначають День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, символізують єдність поколінь, а тому особливо шануються українцями.

Виступаючий відзначив, що сьогоднішні захисники України – могутнє джерело патріотичного виховання курсантської молоді, що серед особового складу інституту теж є учасники антитерористичної операції, які з честю виконали свій обов’язок. Це 11 офіцерів та 19 курсантів. Він назвав усіх поіменно і їх вшанували бурхливими оплесками. Також т.в.о. директора інституту вручив подяки та відзнаки кращим курсантам факультету №1 та факультету №2 за досягнення у навчанні та спорті, закликав усіх юне покоління наполегливо оволодівати знаннями та практичними навичками, щоб бути справжніми професіоналами своєї справи, стояти на захисті інтересів нашої держави.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

Цього дня до інституту завітали почесні гості. З наступаючим святом особовий склад навчального підрозділу привітав військовий комісар Дарницького районного у місті Києві військового комісаріату полковник Віталій Чекаленко та керівник апарату Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації Олег Кучук. Вони побажали всім міцного здоров'я, мирного неба, родинного затишку та життєвих гараздів. Офіцерам були вручені нагрудні знаки «Учасник АТО» та подяки.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

До слова був запрошений і курсант 1 курсу факультету підготовки фахівців для Національної гвардії України, учасник антитерористичної операції, старший солдат Ігорь Галазюк.

Із настановами до молодого покоління правоохоронців та військовослужбовців звернувся настоятель Храму Святих Апостолів Петра і Павла Валерій Новаш.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

Далі всі присутні мали змогу переглянули концертну програму. У залі не було жодної людини, душі якої не торкнулися б зворушливі патріотичні пісні у виконанні курсантів інституту.

День захисника України – свято сильних і мужніх!

З святом, дорогі захисники України!

Елеонора Маковецька
ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X