Українська версія сайту

Духовні настанови капеланів для курсантів ННІ №3

23-06-2017

Як виклик потребам сьогодення в Україні з’явилися люди, які готові надати допомогу у скрутній життєвій ситуації. Це капелани – уповноважені церквою служителі, діяльність яких направлена на підтримку духовних запитів людини.

Саме з капеланами зустрілися курсанти–першокурсники інституту.

Перед молодіжною аудиторією виступили представники духовенства різних конфесій, В’ячеслав Когут, Ігор Щеблев, отець Карапет, Ісиф Іцхак Азман, Гафурі Рустам Фаніс.

Духовні настанови капеланів для курсантів ННІ №3

Вони зупинилися на питаннях розвитку капеланства в Україні, їхньої діяльності у різних сферах життя: армії, медицині, установах пенітенціарної системи, соціальних закладах. Цікавими були розповіді про конкретні випадки з життя.

Особливу увагу капелани звернули на надзвичайно важливу місію душпастирської опіки в зоні АТО, адже для наших бійців військові священики є і друзями, і порадниками, і психологами.

Духовні настанови капеланів для курсантів ННІ №3

Гості інституту також повідомили, що сьогодні активно обговорюється питання про запровадження діяльності капеланів у Національній поліції.

Оскільки професія поліцейського передбачає роботу в системі «людина - людина», гадаю, що духовні настанови від капеланів будуть цінними для наших курсантів і в повсякденному житті, і в їхній подальшій професійній діяльності.

Елеонора Маковецька ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X