Українська версія сайту

Екскурсія Кабінетом Міністрів України

12-04-2017

Керівництво НАВС не тільки на високому рівні організовує навчальний процес, а й піклується про те, щоб курсанти нашої академії могли ознайомитися з роботою органів державної влади.

Так, 11 квітня першокурсники 11 навчальної групи ННІ № 3 відвідали Будинок Уряду України під керівництвом наукового співробітника відділу організації науково-дослідної роботи Олени Шевченко. Захід надав можливість провести паралель між становленням Кабінету Міністрів України та розвитком української держави, ознайомив молодь із різними концепціями будівництва приміщення Кабміну, розповів про архітектуру залів, які оглянули майбутні правоохоронці.

Екскурсія Кабінетом Міністрів України

Величний Будинок Уряду спроектований академіком архітектури І. Фоміним. Зведений він був у 1936-1938 рр. Екскурсія розпочалася в Музеї Урядів України, де представлені матеріали, пов’язані з діяльністю колишніх керівників урядів, зокрема копії документів, нагороди, фотознімки. Експозиція Музею історії урядів України розповідає про діяльність урядів, що діяли на території сучасної України від 1917 року до наших днів.

В одному із залів Музею історії урядів України відтворений інтер’єр робочого кабінету Голови Ради Міністрів УРСР. У робочому кабінеті відвідувачі побачили стіл, шафу крісло, телефонні апарати, лампу, сейф, годинник, що залишилися з тих часів.

У залі, присвяченому періоду незалежності України, розміщено державні символи – Державний Прапор України та малий Державний Герб України. Курсанти ознайомилися з текстом Акта проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, побачили портрет першого Прем’єр-міністра незалежної України – Вітольда Фокіна.

Екскурсія Кабінетом Міністрів України

Чималий інтерес у відвідувачів викликала експозиція подарунків державі, одержаних керівниками та членами урядів України. Молодь побачила на власні очі зали засідань Кабінету Міністрів, де ухвалюються найважливіші державні рішення та прес-центр, у якому Прем’єр-міністр спілкується з журналістами.

Представники нашої академії ходили «коридорами влади» у Будинку Уряду, де працюють Прем’єр-міністр України, віце-прем’єр-міністри, Міністр Кабінету Міністрів України, розміщується Секретаріат Кабінету Міністрів, частина структурних підрозділів Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства інформаційної політики.

Екскурсія Кабінетом Міністрів України

Наприкінці екскурсії курсанти мали змогу залишити свої підписи в книзі відгуків, щиро подякувавши співробітникам музею за змістовну і дуже цікаву екскурсію з історії українських урядів.

Відділ організації науково-дослідної роботи

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X