Українська версія сайту

08-05-2019

Напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні волонтерська група з числа курсантів та студентів ННІ №3 відновили занедбану могилу воїнів, які загинули восени 1941 року під час оборони української столиці.

В Дарницькому лісництві Києва з часів війни знаходиться багато розрізнених поховань захисників української столиці в найтяжчі та найтрагічніші перші місяці війни 1941 року. Під Києвом тоді у фашистське оточення попало три дивізії Київського особливого військового округу та його керівництво. Практично всі вони загинули в Дарницьких лісах або у п’яти концтаборах, які були створені на київському Лівобережжі.

Серед багатьох братських могил в лісництві виділяється поховання військових льотчиків - бомбордувальників, які масово гинули під час бойових вилетів у 1941 році тому, що на бомбардування вони йшли без супроводження літаків-винищувачів і тому ставали легкою здобиччю німецьких «Люфтваффе».

Герої-льотчики поховані у Бортничах Дарницького району міста Києва недалеко від території ННІ №3 НАВС. Хлопці та дівчата інституту постійно намагаються підтримувати місця поховання в Дарниці в належному стані, за що неодноразово отримували подяки від керівництва академії та ритуальних служб столиці. Ось і напередодні Дня Перемоги вони попрацювали дружньо та злагоджено: вимили плити, покосили траву, вигребли та прибрали сміття навколо поховання.

За підтримки комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району, разом з його працівниками, курсанти висадили кущі та квіти.

Всі заплановані роботи були виконанні. Особовий склад ННІ №3 вніс посильний вклад у надзвичайно благородну справу, відновивши могилу захисників міста Києва під час ІІ Світової війни. За що нашим курсантам та студентам щиро подякували і місцеві жителі.

 

 

ГВСРД, ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X