Українська версія сайту

16-07-2019

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року №411 здобувачі освіти закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, які мають спеціальні звання поліції, будуть залучатись до заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку на виборчих дільницях під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України у 2019 році. З метою належної підготовки особового складу до забезпечення правопорядку під час виборчого процесу у ННІ №3 проводяться додаткові заняття.

Чергове заняття на тему «Злочини проти виборчих прав громадян» провела доцент кафедри кримінального права Анна Павловська. Вона зупинилася на основних положеннях реалізації виборчого права громадян, що закріплені нормами законодавства. Нагадала присутнім, що з метою захисту своїх виборчих прав громадяни можуть звертатися до виборчих комісій на підставі Закону, до суду – в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України, до правоохоронних органів – у випадках, коли законодавством передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність за порушення виборчих прав громадян.

В контексті заняття були обговорені основні види злочинів проти виборчих прав громадян та їх кримінально-правова характеристика. Також фахівець зосередила увагу курсантів на останніх змінах у кримінальному законодавстві та відповіла на запитання аудиторії.

 

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X