Українська версія сайту

Герої-добровольці в гостях у особового складу ННІ №3

09-02-2018

Захищати мир – відповідальний обов’язок кожного громадянина! Сьогодні наші співвітчизники відстоюють незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у східному регіоні. Багато з них пішли на війну добровольцями. Серед них і Сатаренко Віталій Володимирович, капітан МВС України, перший комбат батальйону «Київ-1», учасник АТО.

Герої-добровольці в гостях у особового складу ННІ №3

 

08 лютого він завітав до навчально-наукового інституту №3 на зустріч з особовим складом.

Сьогодні Віталій Володимирович – командир полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» ГУНП в м Києві. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

На початку зустрічі присутні переглянули тематичний відеофільм: «Хоробрість, відвага, честь!» – як основний девіз підрозділу.

Потім бойовий командир поділився спогадами про перебіг подій з 2013 року, коли сформувалися добровольчі загони, 2014 року, коли саме завдяки добровольцям, їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Детально зупинився на основних завданнях, виконання яких на сьогодні забезпечує полк «Київ». А це широкий спектр обов’язків: чергування на стратегічно важливих об’єктах, охорона громадського порядку, особистої безпеки громадян, захист їхніх прав, свобод і законних інтересів від злочинних посягань, запобігання правопорушенням на вулицях та інших громадських місцях та припинення їх, надання соціальної та правової допомоги громадянам, сприяння державним органам, підприємствам, установам і організаціям у виконанні покладених на них законом обов’язків, забезпечення правопорядку при проведенні масових заходів, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій як на території міста Києва, так і зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. 

Герої-добровольці в гостях у особового складу ННІ №3

 

Цього дня, разом з командиром прийшли і його бойові друзі: Оксана Омельченко (позивний «Ластівка») та Дмитро Поплавський (позивний «Чудо»).

Вони медичні працівники – справжні фахівців своєї справи. З перших днів проведення АТО надавали і надають допомогу бійцям та мирному населенню. Оксана та Дмитро розповіли про особливості та умови роботи медиків на території проведення антитерористичної операції, зупинилися на окремих життєвих епізодах.

Герої-добровольці в гостях у особового складу ННІ №3

 

Хлопці та дівчата вітали героїв-добровольців гучними оплесками. А бойові офіцери порадили курсантам бути вірними ідеалам і Присязі, з честю носити погони, бути справжніми патріотами України.

 

Герої-добровольці в гостях у особового складу ННІ №3

 

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X