Українська версія сайту

07-06-2018

6 червня в навчально-науковому інституті № 3 проведено круглий стіл на тему: «Філософія професійного успіху та службовий етикет», в якому взяли участь курсанти першого курсу, науково-педагогічні працівники кафедри філософії права та юридичної логіки та керівництво інституту.

У вступному слові директор інституту, професор кафедри філософії права та юридичної логіки, Дмитро Андрєєв наголосив на важливості сформованої мотивації першокурсників у здобутті знань і навиків професійної діяльності. Наукова діяльність курсантів, за його словами, має всіляко сприяти цьому, формуючи чіткі ідейні переконання у світогляді майбутнього правоохоронця.

Основні проблеми, обговоренню яких був присвячений круглий стіл – це професіоналізм і професійна культура особистості, службовий етикет, як явище культури та значення принципів службового етикету в правоохоронній діяльності. Разом із тим, такі загальноакадемічні проблеми викликали до обговорення й інші питання про те, хто такий «професіонал», що таке «професійний успіх», чи пов’язані між собою професійний успіх та особистісна реалізація індивіда. Їх обговорення дало можливість продемонструвати відмінність між такими категоріями, як «професіонал» і «фахівець», поставити питання: чи пов’язані між собою професійний успіх і кар’єрне зростання, що викликали жваву дискусію в аудиторії.

Окремою проблемою круглого столу було винесено питання взаємозв’язку професійного успіху та службового етикету. У своїх висновках учасники обговорення були одностайні: службовий етикет – це невід’ємна складова професіоналізму.

Проведення круглого столу показало, наскільки проблеми професійної етики та службового етикету в правоохоронній діяльності є актуальними і цікавими для вивчення й обговорення майбутнім професіоналам своєї справи. Для тих, хто поки що знаходиться на академічній лаві, важливо проговорювати власні міркування щодо теоретичних і практичних аспектів майбутньої професійної діяльності, а також мати можливість зустрічей із тими , хто досяг професійного успіху – практиками та ветеранами-правоохоронцями.

Науково-педагогічні працівники кафедри філософії права та юридичної логіки під час круглого столу наглядно продемонстрували, що проблеми свободи вибору, особистого вибору та відповідальності людини за власний вибір – це не «книжні» теми задля абстрактних міркувань, а щоденна кропітка інтелектуальна робота кожного, хто хоче, щоб його вважали професіоналом своєї справи.

Кафедра філософії права та юридичної логіки

Навчально-науковий інститут № 3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X