Українська версія сайту

Кожному гарантується право на захист!

11-10-2017

Згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Питання надання безоплатної правової допомоги на сьогодні врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу» (далі - Закон), який набрав чинності 9 липня 2011 року.

Саме про ключові положення цього Закону а також про діяльність Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 10 жовтня 2017 року йшла мова на зустрічі учасників юридичної клініки “De Jure” ННІ № 3 НАВС із керівником Центру № 2 м. Києва Кушніром Богданом Сергійовичем.

Кожному гарантується право на захист!

«Я хочу сказати, що справді лектор був правий в тому, що в наш час, люди в яких погане матеріальне становище самостійно не можуть забезпечити собі правову допомогу. Тому якісна система безоплатної правової допомоги сьогодні є дуже актуальною, адже кожен громадянин має право на захист» - каже слухач першого курсу Христина Шкрібляк.

Учасники відмічали змістовну теоретичну та що дуже важливо й практичну складову, а також вільну манеру викладання матеріалу лектором, що у свою чергу підштовхувало заінтересованість слухачів.

Слід відзначити що саме для починаючих правознавців бесіди на подібні тематики є вкрай важливими, адже сприяють формуванню у них окрім професійних знань також і відповідальності за результати діяльності фахівця-правника, професії, яка так суттєво може впливати на долю людини, професії яку студенти та курсанти намагаються опанувати.

Висловлюємо також вдячність науковому відділу НАВС та особисто Катерині Білецькій за сприяння в організації зустрічі.

 

Юридична клініка «De Jure»ННІ №3 НАВС

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X