Українська версія сайту

Курсанти ННІ №3 побували у Києво-Печерській Лаврі

25-09-2017

Київ – надзвичайно цікаве місто, яке славиться своїми історичними місцями. Одне з них, Києво-Печерський історико-культурний заповідник. У свій вихідний день, 23 вересня, національну святиню України відвідали курсанти першого курсу навчально-наукового інституту №3.

Курсанти ННІ №3 побували у Києво-Печерській Лаврі

Знайомство з тисячолітньою національною святинею України для курсантів розпочалась з історичного екскурсу, адже сьогодні Києво-Печерський історико-культурний заповідник – найбільший музейний комплекс України, де зосереджено 122 пам’ятки історії і культури.

Курсанти ННІ №3 побували у Києво-Печерській Лаврі

 

Екскурсовод ознайомив молодь з історичними фактами заснування Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Повідав, що Велика Лаврська дзвіниця, побудована на кошти гетьмана Івана Мазепи, і донині залишається найвищою спорудою Києва – 96 метрів! Коли лунати дзвони Великої Лаврської дзвіниці усі відчували особливо піднесений настрій.

Курсанти ННІ №3 побували у Києво-Печерській Лаврі

 

Хлопці та дівчата мали змогу прогулятися вуличками Лаври, помилуватися стародавніми храмами та монастирськими будовами, золотими куполами церков, побувати в Трапезній церкві Св. Антонія і Феодосія, Успенському Соборі, а також пройти по лабіринтам ближніх таємничих печер, осяяних славою та святістю подвижників лаврських. Всі були в захопленні від просторих краєвидів Києва, які відкриваються з території Лаври.

На згадку про відвідування святині усі бажаючі придбали іконки для себе та своїх рідних.

Курсанти ННІ №3 побували у Києво-Печерській Лаврі

Перебування на території Києва-Печерської Лаври – це мить, що підіймає людину над буденністю, примушує задуматись про себе і не тільки. Саме в таких місцях приходить душевний спокій.

Гадаю, що наші першокурсники отримали незабутні враження від прогулянки-екскурсії, збагатилися духовно і обов’язково навідаються до Лаври зі своїми друзями ще не один раз.

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X