Українська версія сайту

«Ми тренуємось - наче воюємо, ми воюємо - наче тренуємось!»

28-11-2014

Саме під таким девізом кілька днів поспіль в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та Національної гвардії України проходять медично-військові навчання: «Курс бійця – рятувальника», які курсанти відвідують із задоволенням. Юних правоохоронців вчать, як не розгубитись в стресовій ситуації і при цьому надати необхідну першу медичну допомогу бойовому товаришеві.

Накладання марлевих пов’язок, накладання джгутів, зупинка кровотечі, звільнення дихальних шляхів грудної клітини – це перші необхідні знання, які допоможуть врятувати життя. Проте, молодих правоохоронців вчать і тому, що на першому місці все ж таки стоїть виконання бойового завдання. Адже, ціна одного життя може виявитись ціною життя всіх товаришів. Оскільки на полі бою всі повинні діяти як одна команда і втрата одного бійця ставить під загрозу життя всіх, не потрібно забувати про те, що яким близьким не був би тобі поранений, та якщо ти залишиш свою бойову позицію – поранених товаришів може бути набагато більше.

Курсанти із захопленням засвоюють нові знання, оскільки добре розуміють, що у сьогоднішній ситуації справжній правоохоронець повинен бути більш підготовленим, конкурентно-спроможним, патріотичним та морально стійким. Виконати бойове завдання, зберегти власне життя та допомогти своїм бойовим побратимам – основні завдання, які стоять сьогодні перед військовослужбовцями.

Олена Ремез

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X