Українська версія сайту

Новий формат правової просвіти від учасників юридичної клініки «DE JURE»

13-11-2014

Усе частіше представники адміністрації шкіл Дарницького району звертаються до Юридичної клініки «DE JURE» із запрошенням для проведення інтерактивних занять для учнівської молоді. Зокрема, нещодавно із таким запрошенням до нас звернулася Лучина Наталія Геннадіївна – заступник директора з виховної роботи 111 середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №111 ім.С.А.Ковпака.

У зв’язку із цим, 12 листопада 2014 року Катерина Осипенко (33 навчальний взвод факультету громадської безпеки), Дмитро Джафаров (33 навчальний взвод факультету Національної гвардії України), Олександр Гудімов (32 навчальний взвод факультету Національної гвардії України) разом із науковим співробітником наукової лабораторії з проблем громадської безпеки ННІПФПМГБНГУ Національної академії внутрішніх справ – Вірою Мурановою завітали до зазначеного вище навчального закладу.

Відзначимо, що традиційно клініцисти вже не перший рік ведуть у школах інтерактивні курси. Серед таких шкіл спеціалізована школа «Тріумф», спеціалізована школа № 255, Гімназія «Діалог». Втім, з метою участі у право просвітніх заняттях як більшої кількості школярів, так і надання правової просвіти і для інших шкіл Дарницького району м. Києва  учасники юридичної клініки вирішили змінити формат правової просвіти.

Тепер, для усіх бажаючих, як власне було і у 111 школі, курсанти у інтерактивній формі розкажуть учням про те, яку відповідальність несуть неповнолітні, як необхідно себе поводити у тій чи іншій правовій ситуації, як має діяти особа у ситуації «дзвінок у двері працівника міліції», як відрізнити справжнє службове посвідчення працівника міліції від підробленого та що робити якщо у вас щось вкрали. Тематики таких правових доповідей у залежності від зацікавленості учнів можуть змінюватися. Зокрема, у цій же школі заплановано таку зустріч з восьмими та дев’ятими класами у грудні.

Водночас, інтерактивний курс практичного права у попередніх школах залишається.  

Сподіваємось, що правопросвітня діяльність такого формату серед учнівської молоді сприятиме підвищенню правосвідомості, зменшенню правопорушень вчинених неповнолітніми та формуванню позитивного іміджу працівників міліції.

Віра Муранова

науковий співробітник наукової лабораторії

з проблем громадської безпеки ННІПФПМГБНГУ

Національної академії внутрішніх справ

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X