Українська версія сайту

29-03-2018

15березня 2018 року Верховна Рада ухвалила Дисциплінарний статут Національної поліції України, законопроект якого розробило Міністерство внутрішніх справ України. Перемінний особовий склад навчально-наукового інституту №3 ознайомили з основними положеннями та новаціями зазначеного документу.

Заняття провів завідувач відділення соціально-гуманітарної роботи полковник поліції Богдан Дума. Він ознайомив курсантів з поняттям службової дисципліни в Національній поліції, повноваженнями поліцейських та їхніх керівників щодо її дотримання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Даним статутом деталізовані права правоохоронців, стосовно яких проводиться службове розслідування й уточнені права керівників. Серед новацій – створення дисциплінарних комісій та залучення громадськості до їх роботи у разі необхідності. Крім того, до курсантів, які проходять навчання у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, передбачено такий вид дисциплінарного стягнення, як призначення поза чергою в наряд.

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X