Українська версія сайту

20-03-2018

Поетапне пізнання системи безоплатної правової допомоги та адвокатської майстерності - пріоритетне завдання членів Юридичної клініки «De Jure» ННІ № 3 НАВС. В рамках запровадження у 2018 році Міністерством юстиції України правопросвітницького проекту «Я маю право», що полягає у популяризації захисту особистих прав населення, на цьому тижні командою клініцистів ( Євген Голинський. – 101 н. г., Богдан Ткачук – 102 н. г., Каріна Йогансен – 106 н. г., Наталія та Вікторія Ющенко – 22 н.в.) нашого Навчально – наукового інституту було відвідано Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві.

Заступник директора Харін Михайло Анатолійович радо провів для здобувачів вищої юридичної освіти оглядову екскурсію офісу Регіонального центру БВПД, що за адресою вул. Платона Майбороди, 23. Студенти мали нагоду побачити структуру системи БПД і напрямки її діяльності, ознайомитись із принципом роботи юридичної установи. Були представлені відділи: комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації, правової інформації та консультацій, забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів, конфігурації та опції яких було популярно висвітлено їх очільниками.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеній Борсукта заступник директора Ірина Радченко особисто розповіли про роботу чергової частини Регіонального центру, зокрема вони ознайомили гостей з механізмом прийому звернень про затримання осіб та процедурою залучення адвоката. Клініцисти не приховували своєї захопленості під час зачитування статистичних даних, щодо виправдувальних вироків, пом’якшення міри покарання, тощо – це все є заслугою професійної майстерності державних захисників від Регіонального центру. Кожен, хто прийняв участь у цьому заході висловив неабияке враження та слова подяки за надану можливість отримати корисні знання від експертів - правників, побачити на власні очі як працює система безоплатної правової допомоги в дії.

 

Євген Голинський

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X