Українська версія сайту

Патріотична виставка «Блокпост Пам’яті»

22-09-2017

21 вересня у навчально-науковому інституті №3 відкрилась патріотична виставка «Блокпост Пам’яті», присвячена Героям АТО. В експозиції представлені матеріали, що розповідають про події на Сході України, загиблих у результаті військової агресії українських військових та добровольців.

Патріотична виставка «Блокпост Пам’яті»

Першими відвідувачами виставки стали працівники, курсанти та студенти навчального підрозділу. Експозиція складається з тридцяти вітрин, зібраних із ящиків з-під боєприпасів, та обладнана монітором, на якому демонструється відео, під кожен елемент експозиції створено один або декілька інформаційних сюжетів або документальних фільмів. «Блокпост Пам'яті» – авторський меморіальний проект волонтера, голови громадської організації «Міжнародна асоціація дослідників фортифікації «Цитадель» Павла Нетьосова. Під час презентації пошуковець детально розповів про експонати, що були знайдені в ході експедиції «Евакуація-200. Чорний тюльпан», а також про особисті речі воїнів, які загинули в зоні АТО, захищаючи мир та цілісність нашої держави на сході України. Присутнім показували відео, що були зняті бійцями з війни, а також фільми про сім’ї загиблих воїнів.

Патріотична виставка «Блокпост Пам’яті»

Один із стендів присвячений випускнику юридичного факультету Національної академії внутрішніх справ Євгену Харченку, який загинув у «Іловайському котлі». Мама воїна, Харченко Наталія Олексіївна, була присутня на виставці. Вона з невичерпним теплом і любов’ю розповідала про сина-героя. Її розповідь неможливо було слухати без сліз.

Патріотична виставка «Блокпост Пам’яті»

На заході була присутня Оксана Макідон, дружина загиблого миротворця Макідона Віктора Михайловича. Справу свого батька сьогодні продовжує син – Макідон Максим, який став курсантом Національної академії внутрішніх справ. Відвідувачі виставки детальніше дізнались про сумну дійсність України, віддали честь героям нашої країни та згадали про тих, кого вже немає поряд із нами.

Патріотична виставка «Блокпост Пам’яті»

Ми будемо завжди пам’ятати наших захисників, адже кажуть, якщо пам’ятаєш людину, вона буде жити вічно.

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X