Українська версія сайту

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей окупації Києва

25-09-2017

В календарі пам’ятних дат України є День партизанської слави, який відзначають 22 вересня, як данину всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в тилу ворога. Про цю історичну дату нагадали і курсантам першого курсу навчально-наукового інституту №3, організувавши відвідування Музей окупації Києва.

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей окупації Києва

За роки свого існування Музей став важливим центром військово-патріотичного виховання молоді. Розташований він у живописній місцині на території Парку культури та відпочинку «Партизанська слава».

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей окупації Києва

В ході екскурсії, курсантів ознайомили з експозиціями музею, що відображають героїчну боротьбу київського підпілля в роки нацистської окупації 1941-1943 роки, роль партизанів у форсуванні Дніпра, яке завершилося визволенням столиці України від гітлерівців восени 1943 року

В експозиціях, присвячених партизанській боротьбі, присутні автентичні документи, фотографії, особисті речі безпосередніх учасників подій, військова амуніція, що розповідають про діяльність перших партизанських загонів, які героїчно обороняли місто Київ. За допомогою символічної карти та інших матеріалів проілюстровано розмах партизанського руху, який охопив значну частину території України. Для відтворення незабутньої атмосфери тих років демонструються партизанська землянка, підвода та човен, які широко використовувалися народними месниками під час рейдів та форсування водних перешкод.

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей окупації Києва

Екскурсія пройшла цікаво, а по її закінченню хлопцям та дівчатам дозволили потримати виставлену бойову зброю тих часів.  

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X