Українська версія сайту

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей води

19-11-2017

У свій вихідний день, 18 листопада, курсанти першого курсу навчально-наукового інституту №3 відвідали Водно-інформаційний центр – один із найновіших та найпопулярніших київських музеїв.

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей води

Відкрився центр 25 травня 2005 року у старовинній водонапірній башті, яка 140 років тому забезпечувала киян водою. Музей унікальний тим, що тут гармонійно поєднали пізнавальний, розважальний та виховний процес.

Екскурсовод провів захопливу екскурсію експозиціями музею, розповів багато цікавого про царство води. Сама екскурсія перетворилася на незабутню подорож за краплинкою води, яка здійснює свій кругообіг у природі. Курсанти дізналися , як забезпечували питною водою Київ у давні часи, скільки вона коштувала, як прокладали перший водогін. Ознайомилися з етапами очищення річкової води, перш ніж вона стане безпечною та придатною до вживання. Також спостерігали за таненням льодовиків, зародженням дощу та виверженням гейзерів.

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей води

Найбільше захоплення у всіх викликали гігантські мильні бульбашки. Бажаючі не тільки їх видували, а й самі побували в середині мильної кулі.

Біля великого басейну, де плавають дивовижні японські коропи, дівчата загадали бажання. Кажуть, якщо піднести близько до води долоню, рибки можуть вистрибнути, торкнутися руки і бажання обов’язково здійсниться.

Першокурсники ННІ №3 відвідали Музей води

Головна ідея музею – донести до усіх відвідувачів про необхідність бережного ставлення до водних ресурсів, економити їх споживання, не допускати забруднення. Адже вода – це головне джерело життя.

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X