Українська версія сайту

Потужний результат на національних змаганнях

06-03-2017

Потужний результат на національних змаганнях

3-5 березня 2017 року в м. Острог (Національний університет «Острозька академія») проходила Національна олімпіада юридичних клінік із консультування клієнтів. Цей захід відбувається вже третій рік поспіль та проходив за підтримки Асоціації юридичних клінік України, Української фундації правової допомоги, Міжнародного фонду «Відродження», Координатора проектів ОБСЄ в Україні та програми USAID «Нове правосуддя».

Двадцять студентських команд із вишів усієї України змагались упродовж трьох днів. Слід відзначити, що частина змагань проходила суто англійською мовою. Така умова не є випадковою, адже клініка яка займе перше місце представлятиме нашу державу у “Міжнародних Змаганнях з Консультування Клієнтів ім. Льюіса М. Брауна, Фореста С. Мостена” (Rules of the Louis M. Brown Forest S. Mosten International Client Consultation Competition). У цьому році Міжнародні змагання відбудуться 19-22 квітня 2017 року в м. Кентербері (Великобританія).

Потужний результат на національних змаганнях

Результати команд оцінювали висококваліфіковані фахівці у сфері юриспруденції та психології. Суддівство Олімпіади 2017 здійснювали представники Міністерства юстиції та інших центральних органів виконавчої влади, Офісу Уповноваженого з прав людини, суддівського корпусу, наукового та академічного середовища, правозахисники та приватні юристи – практики.

Потужний результат на національних змаганнях

П’ятого березня відбудбулись фінальні змагання на яких визначились переможці цього заходу.

Дуже приємно відзначити що третє місце серед команд переможниць посіла юридична клініка Навчально-наукового інституту № 3 НАВС “De Jure” На Національних змаганнях нашу команду представляли учасники клініки Катерина Осипенко та Владислав Школьніков. Керівник — Дмитро Куценко.

Потужний результат на національних змаганнях

Потужний результат на національних змаганнях

Сутність олімпіади полягає в імітації прийому юристами клієнта, який звертається за правовою допомогою. «Для студентів це дає змогу розвивати низку навичок — від вміння встановити комунікативний контакт із клієнтом до розвитку ґрунтовних аналітичних процесів мислення, адже за 30-40 хвилин студентам потрібно визначити суть юридичної проблеми, зорієнтувати клієнта на можливе вирішення ситуації, яка склалася, й обговорити подальші дії роботи над справою. Вони вчаться бути професійними юристами-практиками. Деякі університети цьогоріч уперше долучилися до олімпіади. Це свідчить, що цікавість до цього заходу зростає серед майбутніх юристів», розповіла керівник юридичної клініки «Pro bono» Острозької академії Марія Цип’ящук.

Потужний результат на національних змаганнях

Крім інтелектуальних змагань, учасники олімпіади брали участь у майстер-класах «Практика Європейського Суду з прав людини в національному судочинстві: власний суддівський досвід», тренера, професора права та магістра психології, керівника юридичної клініки університету Лодзя (Польща) Пржемека Куб’яка «Психологічні аспекти інтерв’ювання та консультування клієнтів», Президента юридичних клінік Польщі, професора права Варшавського університету, члена Правління Світового Альянсу за справедливу освіту Філіпа Черніцкі «Міжнародна юридична клінічна спільнота та можливості, які вона відкриває».

Дмитро Куценко

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X