Українська версія сайту

21-03-2018

20 березня, за сприяння співробітників інституту післядипломної освіти, з перемінним особовим складом навчально-наукового інституту №3 зустрілись працівники Національної поліції, які проходять підвищення кваліфікації в академії.

З курсантами поспілкувалися старший інспектор відділу превенції Печерського РУ ГУ НП у місті Києві, майор поліції Віталій Корнійчук та інспектор відділення №2 батальйону супроводження ГУ НП у місті Києві, капітан поліції Павло Рибалко.

Тема зустрічі була актуальною: «Дотримання права людини на свободу мирних зібрань». 

В першу чергу присутнім нагадали, що Конституція України (ст.39) гарантує кожному «право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей». Зупинилися фахівці і на основних положеннях відомчого нормативному документу, наказу МВС від 10.08.2016 №773 «Про затвердження Порядку організації взаємодії Національної гвардії України та Національної поліції України під час забезпечення (охорони) публічної (громадської) безпеки і порядку».

В ході зустрічі співробітники-практики зосередили увагу хлопців та дівчат на основному, що важливо при масових заходах – це життя громадян та співробітників правоохоронних структур. А тому необхідно вміти уникати негативних ситуацій і завжди слухати та виконувати команди своїх командирів.

Зустріч пройшла змістовно. Курсанти щиро подякували співробітникам Національної поліції за цікавий матеріал та професійні поради на майбутнє.

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X