Українська версія сайту

Профілактична бесіда з перемінним особовим складом

29-09-2016

Сучасний світ має не тільки велику кількість позитивних сторін, але й негативних. До числа останніх відноситься наркоманія серед молоді. Цією проблемою переймається і керівництво Міністерства внутрішніх справ України.

З метою профілактичної та роз’яснювальної роботи серед перемінного особового складу, на виконання доручення МВС України від 14.09.2016 № 12981/05/22-2016 «Про запобігання вживанню наркотичних засобів і психотропних речовин серед перемінного складу ВНЗ МВС» 28 вересня до навчально-наукового інституту № 3 був запрошений начальник управління з обслуговування Києва, Київської і Чернігівської областей Департаменту протидії наркозлочиності Національної поліції України полковник поліції Володимир Рейман.

Профілактична бесіда з перемінним особовим складом

На початку зустрічі т.в.о. директора інституту полковник поліції Олексій Калюк, звертаючись до курсантів, зазначив, що проблема наркоманії не нова, що більшість кафедр юридичного спрямування торкається цієї проблематики у навчальному процесі. Акцентував увагу на тому, що сьогодні – це дуже складне питання для держави, тому молодим працівникам поліції важливо бути професійно обізнаними у цій сфері, щоб боротися з таким суспільним злом.

Полковник поліції Володимир Рейман у своєму виступі відмітив, що, на жаль, наркоманія серед молоді – це явище досить поширене, особливо зараз, коли наркотики розповсюджують досить відкрито, крім того, деякі медичні препарати, в яких містяться наркотичні речовини, вільно продаються в аптеках. Він застеріг курсантську молодь, вказавши, що наркотики небезпечні для будь-якої людини і в будь-якому віці, адже вони руйнують не тільки тіло, але й душу. Вказав, що вживання наркотиків для молодого організму має свої негативні наслідки: це шкода здоров’ю, проблеми для сім’ї та фізично-психологічна залежність. Зупинився він і на основних завданнях, які сьогодні виконує його відомство, формах та методах боротьби з цією бідою суспільства, привів приклади з робочих буднів підрозділу.

Профілактична бесіда з перемінним особовим складом

Лекція пройшла у формі діалогу – надійшло багато запитань, на які були надані конкретні відповіді.

Офіцери і курсанти подякували гостю за змістовну інформацію та домовились про подальшу співпрацю.

Елеонора Маковецька,
ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X