Українська версія сайту

04-04-2018

4 квітня в навчально-науковому інституті № 3 НАВС з перемінним та постійним особовим складом, проведено лекцію на тему інфекційних захворювань.   

Лікарем-терапевтом інституту Мельничук Н.В. на лекції, до особового складу доведено Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також про таке захворювання, як кір. Наталя Валеріївна довела до присутніх, що кір - це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання, повітряно-краплинна інфекція. Вірус попадає в організм через слизові оболонки верхніх дихальних шляхів і око від хворої кіром людини, яка поширює його при диханні, розмові, чханні і кашлі. Наголосила, що кіром хворіють не щеплені діти, що відвідують дитячі заклади. Підлітки й дорослі, що раніше не хворіли кіром, та не отримали вакцину проти нього, також залишаються надзвичайно сприйнятливими до цієї інфекції.

Лектор зупинився на таких питаннях:

-         як відбувається зараження кором;

-         як протікає захворювання;

-         можливі ускладнення;

-         лікування та догляд;

-         профілактика.

В свою чергу керівництво інституту в черговий раз закликало курсантів щодня робити вологе прибирання в кімнатах, провітрювати кімнати та аудиторії як найчастіше.

 

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X