Українська версія сайту

Просвітницька лекція для курсантів

20-10-2016

У навчально-науковому інституті №3 продовжується профілактична та роз’яснювальна робота серед перемінного особового складу щодо проблеми наркоманії.

19 жовтня з курсантами факультетів інституту зустрівся лікар-психіатр відділення амбулаторної психіатричної допомоги Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України Олександр Ходак.

Як зазначив фахівець-практик, уживання наркотиків несумісне з якісним навчанням, трудовою діяльністю, призводить до деформації особистості та зниження інтелектуального потенціалу.

Звертаючись до курсантської молоді, він наголосив на тому, що вони, як майбутні працівники правоохоронних органів, при виконанні службових обов’язків будуть стикатися з питаннями наркоманії. Тож необхідно знати, як повести себе у конкретній ситуації, які прийняти заходи та міри, щоб убезпечити своє здоров’я і забезпечити правопорядок. Під час лекції фахівець назвав найпоширеніші наркотичні речовини, вказав на шляхи поширення, виділив основні ознаки вживання наркотиків різних груп тощо, а також навів приклади з особистої професійної діяльності.

Лекція пройшла у формі діалогу. На всі запитання з боку курсантів Олександр Зіновійович дав вичерпні відповіді.

Просвітницька лекція для курсантів

Наприкінці зустрічі він зазначив: «Ніхто не застрахований від хвороб, але від вживання наркотиків вберегтися можна – все залежить від волі і бажання людини».

Елеонора Маковецька,
ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X