Українська версія сайту

14-12-2018

Співпраця колективу ННІ №3 з загальноосвітніми закладами Лівобережжя

по лінії правового виховання молоді продовжується. В рамках тижня права, 11 грудня, керівник юридичної клініки «DeJure» ННІ № 3, старший науковий співробітник наукової лабораторії з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції Валерій Сюравчик провів Всеукраїнський урок «Права людини» із старшокласниками гімназії № 267 Дарницького району міста Києва.

 

Захід проведений з метою підвищення рівня правової культури молоді, а також поінформованість щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту. В ході уроку школярів ознайомили з їхніми правами та обов’язками в суспільстві та сім’ї на основі положень «Конвенції ООН про права дитини». Також зупинились на положеннях Загальної декларації прав людини – першому міжнародному документі, який задекларував рівність прав усіх людей.

 

12 грудня, на базі Слов’янської гімназії, Валерій Сюравчик взяв участь у роботі просвітницько-профілактичній конференції на тему: «Коли мені не виповнилось 18 років» для старшокласників 9–11 класів. Спектр питань, по яким спілкувалися з молоддю, надзвичайно актуальний – вплив шкідливих звичок (куріння, вживання алкоголю, наркотичних засобів) на розвиток неповнолітніх та відповідальність останніх за незаконні дії щодо вживання алкоголю та наркотичних засобів; девіантна поведінка неповнолітніх (злочинність; пияцтво та алкоголізм; наркоманія і ВІЛ/СНІД; проституція; самогубство); кримінальної, адміністративної та цивільної відповідальності неповнолітніх; негативні наслідки девіантної поведінки неповнолітніх у вигляді нехімічної адикції (патологічна схильність до азартних ігор (гемблінг), комп’ютерна адикція.

 

Також під час зустрічей з школярами, в рамках профорієнтаційної роботи, проведено їх інформування про умови навчання та правила вступу до Національної академії внутрішніх справ, як навчального закладу IV рівня акредитації, який готує висококваліфікованих поліцейських та фахівців – юристів. Хлопці та дівчата отримали інформаційно-довідкових буклети про НАВС.

 ГВСРД ННІ №3

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X