Українська версія сайту

28-11-2018

Цій злободенній темі було присвячена зустріч курсантів ННІ №3 з практикуючим психологом, кандидатом психологічних наук Іриною Зубіашвілі.

Психолог нагадала курсантам, що на протязі всього існування людства гроші являли собою феномен, який завжди був наділений великою кількістю міфів. Маючи свою особливу форму руху від однієї людини до іншої, гроші виражають певний спосіб спілкування. Вони є своєрідним інструментом суспільної взаємодії між людьми. Саме в цьому виявляється їх непересічна цінність для суспільства. В сферу регулюючої дії грошей підпадають усі люди без виключння, незалежно від віку, національності, статусу чи роду занять. Це робить можливим розширений порядок людської монетарної поведінки, яка пов’язана з мотивами діяльності, інтересами, потребами та ціннісними орієнтаціями особистості.

В ході бесіди було наголошено, що гроші є лише способом досягнення соціальних та економічних цілей. Якщо гроші починають сприйматися людиною, як абсолютний символ багатства, це призводить до деформації раціональних рішень та дій, адже специфіка монетарної поведінки може виступати як фактор, який сприятиме як розвитку особистості, так і гальмувати його.

Також фахівець навела приклади про лотерейне шахрайство, його наслідки та надала молоді конкретні рекомендації, як його уникнути.

 

ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X