Українська версія сайту

07-11-2018

 

6 листопада в ННІ № 3 відбулося засідання філософського гуртка на тему: «Обговорення загальних тенденцій та особливостей формулювань сучасних етико-філософських проблем». Для студентів першого курсу спеціальності «Психологія» це засідання стало ще й школою молодого дослідника.

Сучасну молодь захоплюють різні проблеми: від становлення сучасної моделі особистості в добу Відродження до феномену смертної кари, від феноменів таліона і табу до урбанізації і потреби у виявленні толерантності. Строкатість картини не стала на заваді студентам для вираження їх позиції щодо заявлених проблем.

Доценти кафедри філософії права та юридичної логіки Ганна Петрова та Тетяна Кумеда надали можливість молодим дослідникам побути у ролі наукових редакторів представлених доповідей. Ця форма роботи аудиторії сподобалась. Майбутні психологи проявили тактовність і толерантність, підтримували однокурсників, акцентуючи увагу, в першу чергу, на позитивних, вдалих моментах у текстах.

Найбільше дискусій викликала проблема смертної кари. Увага молодих людей була непідробною, коли гість засідання – заступних директора Інституту, професор кафедри криміналістики та судової медицини Юлія Комаринська окреслила ще й юридичний аспект цієї проблеми і звернула увагу на питання самої мети покарання – відплати рівним за рівне чи, власне, виховання, виправлення людини. Дискусія довго не вщухала.

І хто знає, можливо, приміривши на себе роль молодого науковця, наші студенти зроблять наступний крок: від першого публічного виступу до першої публікації. Щиро бажаємо їм успіху на цьому шляху.

 

Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X