Українська версія сайту

16-05-2019

З вступним словом до присутніх курсантів, студентів та науково-педагогічного складу звернувся директор навчально-наукового інституту № 3 НАВС Дмитро Андреєв. Він наголосив на тому, що лекція проводиться на виконання доручення МВС України від 26 квітня 2019 року № 611905/25-2019 «Про відзначення у 2019 році Дня охорони праці». Також акцентував увагу на тому, що напередодні свого столітнього ювілею, який відзначають у 2019 році, і під впливом дискусій про майбутнє сфери праці МОП підбиває підсумки багаторічної діяльності, спрямованої на гармонійний розвиток усіх напрямів цієї сфери, будує плани на майбутнє в контексті глобальних трансформацій щодо таких аспектів, як технології, демографія, організація праці та клімат, а також переходу на «зелену економіку».

Далі лекцію прочитала викладач кафедри тактичної підготовки ННІ № 3 Аліна Кудлай, яка зупинилася на історичних аспектах проблеми охорони праці, усвідомлення масштабів виробничого травматизму та професійної захворюваності.

Також до лекції зі своїми презентаціями з охорони праці долучилися здобувачі вищої освіти першого курсу: Максиміліан Бразалук, Марина Зозуля, Тетяна Литовченко, Марія Мартимьянова, які є членами наукового гуртка кафедри тактичної підготовки.

У своїх доповідях студенти зосередили увагу присутніх на тому, що для молодих працівників робота – це головний спосіб підтримки життя, вона дозволяє вибратися з бідності й, взагалі, багатьом допомагає відчути свою самобутність і сенс життя. Проте при відсутності належного управління ризиками робота може бути небезпечною і шкідливою. Необхідно намагатися побудувати таке майбутнє, де робиться все для забезпечення безпеки і охорони здоров'я працівників усього світу.

Підводячі підсумки, зазначалося, що незважаючи на те що в перспективі в області охорони праці нам доведеться зіткнутися з безліччю нових викликів, уряду, роботодавцям і працівникам, а також іншим зацікавленим сторонам необхідно використовувати всі можливості для побудови безпечного і здорового майбутнього сфери праці для всіх.

 

Кафедра тактичної підготовки ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X