Українська версія сайту

Секції з бойових мистецтв у навчально-науковому інституті № 3

06-10-2017

Бойові мистецтва існують стільки, скільки існує людство. На одній з древньоєгипетських пірамід знайдено біля чотирьохсот малюнків, які відображають прийоми боротьби. Легко уявити, наскільки сильно виживання людства залежало від уміння використовувати свої вміння та навички для боротьби з ворогами, дикими тваринами в навколишньому середовищі. В міру розвитку людини способи боротьби постійно удосконалювалися, згодом сформувавшись в єдиноборства.  

Секції з бойових мистецтв у навчально-науковому інституті № 3

На території навчально-наукового інституту № 3 Національної академії внутрішніх справ працюють дві спортивні секції за цим напрямом.

Секція з боротьби самбо та дзюдо: тренування проводить заслужений тренер України Виноградов Володимир Віталійович. Секція працює у понеділок, середу та п’ятницю з 17.00 години.

Самбо – універсальний вид єдиноборств, який включає в себе прийоми і техніки із багатьох видів боротьби та бойових мистецтв різних народів світу. Дзюдо – стародавнє японське бойове мистецтво, філософія та спортивна дисципліна.

Спортивне дзюдо та самбо можна умовно розділити на два види – бойове та спортивне. Спортивне дзюдо на відміну від спортивного самбо є олімпійським видом спорту. Бойове самбо і дзюдо використовується в підготовці армії та поліції багатьох зарубіжних країн.

Секції з бойових мистецтв у навчально-науковому інституті № 3

Секція з панкратіону: тренування проводить майстер спорту міжнародного класу, майстер I Дану Олійник Олексій Анатолійович. Секція працює у вівторок та четвер з 17.00 години.

Сутність цього виду спорту полягає у проведенні двобою двох неозброєних атлетів із застосуванням прийомів боротьби, ударів руками і ногами, больових і задушливих захоплень. Отже, панкратіон – це сукупність багатьох видів єдиноборств, який поєднує в собі найдоцільніші прийоми боротьби та кулачного бою.

Секції з бойових мистецтв у навчально-науковому інституті № 3

Сьогодні саме боротьба самбо, дзюдо та панкратіон є практичним бойовим мистецтвом, філософія і психологія якого допоможе по-новому осягнути навколишній світ, розвити та покращити свої фізичні здібності. Для здобувачів вищої освіти, які навчаються в Національної академії внутрішніх справ, тренування проводяться безкоштовно.

Всіх бажаючих запрошуємо на тренування!

 

Кафедра вогневої та спеціальної

фізичної підготовки ННІ № 3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X