Українська версія сайту

На перетині мови і права

22-02-2019

21 лютого на базі Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка спільно з кафедрою юридичного документознавства Національної академії внутрішніх справ організована та проведена ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «На перетині мови і права», приурочена до Міжнародного дня рідної мови.

На перетині мови і права

У роботі конференції взяли участь представники Інституту мовознавства імені О.О Потебні НАН України, Української школи законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України, Національної академії внутрішніх справ (в особі представників кафедри юридичного документознавства Ялової О.В. та Красницької А.В.), Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка, Національної академії Національної гвардії України.

На перетині мови і права

Вітальне слово виголосили і відкрили конференцію директор Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філологічних наук, професор Єременко О.В. та заступник начальника відділу організації науково-дослідної роботи НАВС, кандидат юридичних наук Калиновський О.В.

На перетині мови і права

Під час конференції обговорювалися питання мовної інтеграції в контексті європейської практики й українських перспектив, мови права як основи юридичної аргументації, проблеми мовленнєвої дії та лінгводидактичної проекції в лінгвістичній експертизі, юридичного термінознавства в Україні, особливості комунікативної взаємодії правоохоронних структур із ЗМІ та багато інших цікавих тем у контексті взаємодії мови і права.

У цілому, конференція пройшла плідно, цікаво, конструктивно. Курсанти і студенти ННІ № 3 гідно виступили зі своїми науковими розвідками, давали вичерпні відповіді на поставлені до них запитання, намагалися аналізувати і висловлювати власні думки з проблематики досліджуваних питань.

 

Кафедра юридичного документознавства

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X