Українська версія сайту

12-03-2019

11 березня курсанти 1-го курсу ННІ № 3, разом із викладачами кафедри філософії права та юридичної логіки Ганною Петровою та Тетяною Кумедою, відвідали концерт «Велети доби бароко: Йоган Себастьян Бах та Георг Фрідріх Гендель» у Національному будинку органної та камерної музики України.

Епоха бароко – епоха випробувань у часи лихоліття, прагнення до цілісності і досконалості – надзвичайно близька нашому часу. Це унікальна доба поєднання світськості і християнської віри, коли різності і протилежності – відчуття глибокого символізму і насолода короткою миттю життя – зливаються в єдність, зберігаючи свій основний зміст і сенс. Час бароко належить класиці, а класика – будь то музика, література чи філософія – завжди намагається виявити спільне для людей, апелює до універсального і загальнозначимого.

Наші курсанти могли порівняти ідеї, втілені у музиці, з ідеями філософії Нового часу. Викладачі прагнули показати у музиці стиль життя і мислення тогочасної епохи, очікування і сподівання людей, щоби сухі слова, ідеї і концепції надихнулися життям, наповнилися мелодією, відчуттям неповторності, самобутності, і – одночасно – тим, що лишається з нами у дні сьогоднішньому, роблячи нас сміливішими, впевненішими, переконливішими.

Талановиті виконавці своїм прикладом, прикладом своєї професійної діяльності продемонстрували молоді покликання Атлантів.

Тримати небо.

Берегти традиції.

Бути охоронцями.

Шлях до цього прокладається через спокій, виваженість і внутрішню гармонію. Через переконання у правильності вибраного шляху. Через те, що, як відзначає сучасний письменник і публіцист Тарас Прохасько, є «незбагненний багатьом момент причетності до ремесла. Тої причетності, яка вища від політичних та інших уявлень про добро і зло. Тої причетності, коли – належачи до якогось цеху – попросту не можеш зробити чогось, що не відповідає вимогам ремесла».

Наші курсанти вчаться бути професіоналами. Успіхів їм на цьому шляху.

ННІ №3, Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X