Українська версія сайту

15-03-2019

14 березня в Україні відзначався День українських добровольців – свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і по цей день захищають рідну землю від агресора. Колектив ННІ №3 долучився до вшанування героїв-добровольців.

Звертаючись до присутніх, директор інституту Дмитро Андреєв зазначив, що 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати їм професійну заміну.

На урочистих заходах була присутня керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Крила в сотні», вдова офіцера батальйону «Миротворець» Оксана Макідон. Вона звернулась до курсантської молоді з настановою з гордістю носити погони, бути захисниками Української незалежності. Хвилиною мовчання присутні вшанували наших добровольців, які ціною свого життя боронили українську землю в лиху годину і відстоювали територіальну цілісність нашої держави.

Цього дня в заходах взяли участь громадський активіст, один із лідерів Автомайдану, учасник АТО Дмитро Булатов та польовий командир майдану Олег Вербило. Основний їхній девіз: «Разом – ми сила!». Вони поділилися з присутніми спогадами про березневі події 2014 року, перші добровольчі батальйони, які відстоювали цілісність України на Сході. Основна думка, яку хотіли донести до юнаків та дівчат добровольці – ставити перед собою мету і обов’язково досягати її, завжди йти вперед і ніколи не здаватись. Побажали їм стати професіоналами своєї справи, бути справжніми патріотами України.

Від творчого колективу інституту почесних гостей вітали Каріна Гребенюк, Оля Байдюк та Тетяна Дем’янчук.

Ми дякуємо вам, дорогі добровольці, за те, що ви, не задумуючись ні на хвилину, стали на захист  України. Дякуємо всім, хто воював у перші дні, і воює зараз, й хочемо сказати вам «дякуємо» особисто за мирне небо над Україною!

 

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X