Українська версія сайту

Студенти ННІ № 3 відвідали музей МВС

01-12-2017

30 листопада студенти 1 курсу навчально-наукового інституту № 3 відвідали музей Міністерства внутрішніх справ України.

         Під час екскурсії студенти ознайомилися з експонатами музею, які відображають діяльність правоохоронних органів України від часів Київської Русі до сьогодення. Цікавими стали документально-речові матеріали, що розкривають характер і особливості роботи української правоохоронної системи, її роль у державотворчих процесах, охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю.

Студенти ННІ № 3 відвідали музей МВС

         Екскурсанти довідалися, що у фондах музею зібрано понад 20 тисяч експонатів, які висвітлюють процес утворення та організації центральних відомчих органів правоохоронної системи України на різних етапах її існування: Генерального секретаріату внутрішніх справ (МВС) Української Народної Республіки доби Центральної ради, МВС Української держави гетьмана Павла Скоропадського, УНР доби Директорії, відомства внутрішніх справ УСРР (УРСР) та МВС України. Загальна площа дванадцяти експозиційних залів становить 650 кв. м.

         Студентів вразили представлені фотографії, документи та особисті речі відомих правоохоронців,  відзнаки МВС, зразки озброєння та форменого одягу різних історичних періодів.

Студенти ННІ № 3 відвідали музей МВС

         Найцікавішим став зал колекції вилученої у злочинців холодної та вогнепальної зброї, підроблених грошей та документів, а також інструментів, за допомогою яких виготовлялися підробки.

Студенти ННІ № 3 відвідали музей МВС

         Відвідавши музей МВС України студенти ознайомились з традиціями органів внутрішніх справ, що є важливим для сучасного розуміння новітньої української поліції, утвердженню справедливого, чесного, неупередженого погляду на її діяльність.

ВСГР ННІ № 3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X