Українська версія сайту

26-04-2018

26 квітня у навчально-науковому інституті №3 пройшла низка заходів до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Зранку колектив навчального підрозділу зібрався на плацу. Відкриваючи мітинг-реквієм, директор інституту Дмитро Андреєв зазначив, що 26 квітня 1986 року сталася безпрецедентна за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого століття – аварія на Чорнобильській АЕС. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч наших співвітчизників, у тому числі правоохоронців – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони захистили людей від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіаційного забруднення. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів, які з усією самовіддачею пішли на боротьбу з радіаційним лихом заради порятунку мільйонів людей, захистили життя майбутніх поколінь.

Спогадами про тривожні квітневі дні 1986 року з курсантами поділився ветеран органів внутрішніх справ, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, професор кафедри тактико-спеціальної підготовки Лисенко Сергій Васильович.

У другій половині дня курсанти – першокурсники відвідали у загальній бібліотеці інституту тематичну виставку «Скорбота пам’яті людської».

У малій актовій залі перемінний особовий склад переглянув відеопрезентацію «Чорнобиль: іспит на мужність».

 

Чорнобиль: іспит на мужність

Пройшло 32 роки, але ще не зтерлися в пам’яті очевидців трагічні події тих днів.

Низький уклін і довічна повага всім, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха. Вічна пам'ять загиблим, вічна шана подвигу героїв – ліквідаторів!

ВСГР ННІ №3

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X