Українська версія сайту

У ННІ №3 вшанували героїв - ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

10-12-2018

День ліквідатора аварії на ЧАЕС в Україні щорічно відзначається 14 грудня. Ця пам’ятна дата була встановлена в 2006 році на честь 20-ї річниці закінчення будівництва саркофага на Чорнобильській атомній станції. Напередодні цього дня керівництво та особовий склад ННІ №3 зібралися у великій актовій залі, щоб вшанувати героїв-ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У ННІ №3 вшанували героїв - ліквідаторів наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

          

Директор інституту Дмитро Андреєв нагадав курсантам про страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Він зазначив, що Чорнобильська катастрофа – це окрема сумна сторінка в історії України, що учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС називають «тими, хто врятував світ».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих і померлих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Поспілкувався з молоддю безпосередній учасник ліквідації наслідків техногенної катастрофи, ветеран органів внутрішніх справ, професор кафедри тактичної підготовки Лисенко Сергій. У той складний період Сергій Васильович був начальником штабу окремого автомобільного батальйону спеціального призначення Київського військового округу Міністерства оборони. Він поділився спогадами та окремими епізодами по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У ННІ №3 вшанували героїв - ліквідаторів наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

  

Про реальні події тих днів курсанти ознайомились під час перегляду документального фільму «Черная быль».

За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, які пов'язані з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку Чорнобильської АЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла, з честю виконали свій службовий і громадянський обов’язок.

 ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X