Українська версія сайту

У вихідні дні курсанти ННІ №3 відвідали урядовий квартал

20-09-2016

17 та 18 вересня, відповідно до Плану вихідного дня, курсанти-першокурсники факультету № 1 навчально-наукового інституту № 3 відвідали урядовий квартал.

Співробітники відділення соціально-гуманітарної роботи Пасічник Т.О., Грибан А.П та психолог ВПЗ ВКЗ академії Кляус В.С. провели цікаві екскурсії для курсантів центральною частинною міста Києва та розповіли їм історичні факти про будівлі, які розташовані в цьому кварталі.

У вихідні дні курсанти ННІ №3 відвідали урядовий квартал

Курсанти дізналися, що у 1750 році почалося зведення Маріїнського палацу в стилі бароко, за проектом архітектора Бартоломео Растреллі, а будівництвом керував зодчий Іван Мічурін, його учень. У цьому ж році палац був освячений. Будувався Маріїнський палац протягом п'яти років. Він являє собою композицію з трьох корпусів, двоповерхового центрального й двох бічних одноповерхових флігелів, у яких велику територію займає палацовий двір. Маріїнський палац – одна з перлин великих архітектурних творінь і одна з найкрасивіших будівель Києва, яка вражає суворою гармонією пропорцій, врівноваженістю симетричних композицій. Після набуття Україною незалежності Маріїнський палац став офіційною парадною резиденцією Президента (Президентський палац). У Білому залі палацу проводяться саміти, офіційні прийоми на вищому рівні, церемонії вручення грамот Послами іноземних держав, нагород, зустрічі іноземних делегацій на вищому рівні, проводиться інавгурація Президента України. На другому поверсі палацу розташовано 25 залів, кожен із яких виконує свої конкретні функції.

Поруч із Маріїнським Палацом знаходиться будівля Верховної Ради, яка була зведена ще у 1939 році минулого століття за проектом архітектора В.Г. Заболотного і в якій сьогодні проводяться засідання Верховної ради України.

У вихідні дні курсанти ННІ №3 відвідали урядовий квартал

Курсанти зупинились і біля Будинку Уряду України – відомої пам'ятки архітектури, 10-поверхового хмарочосу і найбільшого у Києві адміністративного будинку. Зведений у 1936 – 1938 роках, він став першим об'єктом нового адміністративного комплексу на Липках. З 1991 року тут розміщується Кабінет Міністрів України. Курсанти дізнались, що з 2015 у Будинку Уряду діє Музей історії урядів України. Експозиція Музею розповідає про діяльність урядів, що діяли на території сучасної України від 1917 року до наших днів.

У подальшому екскурсія продовжилась біля Будинку з химерами, який курсанти охоче роздивлялись, оскільки, ця споруда з прикрасами міфологічних та мисливських сюжетів, є головною архітектурною спорудою раннього декоративного стилю модерн міста. Будинок створено у формі куба: збоку Банкової вулиці – три поверхи, а збоку площі Івана Франка – шість.

Також курсантам було цікаво познайомитись з будівлею Адміністрації Президента, яка в усі часи була «скарбницею» головних подій країни. Першу цеглину державної будівлі на Банковій було закладено у 1936 році. Ознайомчі екскурсії для першокурсників пройшли цікаво та змістовно. А попереду у них багато нових, не менш цікавих подорожей історичними та культурними місцями нашого славетного Києва.

Тетяна Пасічник, ВСГР

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X