Українська версія сайту

Участь науковців ННІ № 3 у антикорупційних заходах НАЗК

11-11-2021

Співробітники наукової лабораторії з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції ННІ № 3 Національної академії внутрішніх справ долучилися до ZOOM-конференції, присвячену питанню особливостей оцінювальної кампанії уповноважених з антикорупційної діяльності у 2021 році. Захід організований Національним агентством з питань запобігання корупції (модератор - Деркач Сергій, керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК, до речі, випускник НАВС).

 Участь науковців ННІ № 3 у антикорупційних заходах НАЗК

Спектр завдань, покладених на уповноважених з антикорупційної діяльності, чітко прописані у статті 131  Закону України «Про запобігання корупції». Враховуючи їхні напрямки діяльності експерти Національного агентства з питань запобігання корупції на конференції презентували результати дослідження ефективності роботи антикорупційних уповноважених. Оцінювання було здійснене з метою формування антикорупційної обізнаності, удосконалення їх діяльності. Враховуючи сучасні тенденції цього року однією із ключових особливостей дослідження є візуалізація індексу ефективності уповноважених на Антикорупційному порталі.

 Участь науковців ННІ № 3 у антикорупційних заходах НАЗК

В ході заходу були обговорені питання, на які відповідають результати дослідження: чи відрізняється ефективність уповноважених в держорганах від ефективності уповноважених на державних підприємствах; як в органах влади найчастіше організовують кампанії декларування; скільки часу антикорупційні уповноважені виділяють на роботу з повідомленнями про корупцію та захист викривачів; як уповноважені працюють з запобіганням корупційних ризиків та конфлікту інтересів.

 Участь науковців ННІ № 3 у антикорупційних заходах НАЗК

За підсумками конференції розставлені акценти щодо необхідності планування навчання уповноважених з антикорупційної діяльності, розроблення зрозумілих алгоритмів діяльності, методичних матеріалів та розповсюдження різноманітних форм консультування. Всі ці заходи сприятимуть ефективній роботі уповноважених та запобіганню корупції в цілому.

 

ГВСРД ННІ № 3, НАВС

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X