Українська версія сайту

01-03-2019

З 26 по 28 лютого 2109 року, в рамках міжнародного співробітництва, в Національній академії внутрішніх справ проходив тренінг з питань протидії домашньому насильству за участю представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

В роботі тренінга взяли участь старший радник з правової реформи Вероніка Крісткова (Чеська Республіка), радних з гендерних питань та прав людини Сарі Раутарінта (Фінляндська Республіка), Максіме Роллін інтерн у компоненті Верховенства права (Французька республіка), викладачі академії, представники служб превенції Києва та регіонів України, які реагують на випадки домашнього насильства.

Іноземні колеги висловили подяку Національній академії внутрішніх справ за якісну роботу тренерів академії, які на високому професійному рівні проводять заняття з працівниками підрозділів превенції Національної поліції України, а також гарний технічний стан інтерактивного полігону з протидії домашньому насильству.

В ході триденного курсу тренінгу, який проходив на базі ННІ №3, учасників ознайомили з поняттям домашнього насильства, формою, причинами та умовами його проявів, правовими засадами запобігання та протидії домашньому насильству, його психологічними аспектами. З огляду на актуальність проблематики тренінгу, обговорені питання пов’язані з ефективними формами та методами діяльності поліцейських, спрямованих на попередження, виявлення та припинення домашнього насильства, із взаємодією поліції з іншими державними та недержавними організаціями в системі надання комплексної допомоги постраждалим особам. Також проаналізовані теоретичні напрацювання у поєднанні з реальними практичними показниками.

За підсумками успішного завершення тренінгу 28 лютого всім учасникам врученні відповідні сертифікати. Тепер їх основне завдання реалізувати професійну компетентність з питань протидії та попередження домашнього насильства в повсякденній практичній діяльності.

 

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X