Українська версія сайту

11-06-2018

7 червня курсанти 2 курсу Навчально-наукового інституту № 3 під керівництвом куратора 22 навчальної групи майора поліції Федоровської Н.В. відвідали перший інтерактивний проект про корупцію та боротьбу з нею.

На території Національного ботанічного саду ім. М. Гришка відкрили перший в Україні «Парк корупції» із унікальною пневматичною конструкцією із десяти повітряних сфер у вигляді ящірки.

Захід організовано з метою попередження протиправних і корупційних проявів, надзвичайних подій серед перемінного складу як один із пріоритетних напрямів діяльності академії.

Курсантам розкрили секрети корупційних схем, а в інтерактивних павільйонах вони мали можливість спробувати себе у ролі хабарника, детектива НАБУ (в окулярах та з джойстиками), побувати у секретній лабораторії НАБУ (у віртуальній реальності в окулярах) і побачити страшний сон корупціонера (над ліжком встановлено рухомий екран, що відтворює нічне жахіття), допитати хабарника.

Відвідувачі можуть відчути себе детективами і розгадати одну із корупційних схем, яка починається із самого корупціонера, а потім державне підприємство, яке цей корупціонер вирішив розкрасти. Згодом декілька точок: підставні фірми, офшорні компанії та зрештою виведення корупціонера на чисту воду. Ознайомились з найрезонанснішими антикорупційними розслідуваннями в Україні та Європі, пройшли тести на знання законодавства.

Курсанти дізналися багато цікавого та корисного, а потім з гарним настроєм із яскравими враженнями прогулялись Ботанічним садом.

Наталія Федоровська

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X