Українська версія сайту

Виїзне заняття першокурсників ННІ №3

09-11-2017

 

08 листопада, на базі Національного художнього музею України, для курсантів 106 навчальної групи навчально-наукового інституту №3 було проведено практичне заняття в рамках навчальної дисципліни «Історія та культура України».  Організовано виїзне заняття доцентом кафедри історії України, доктором філософії Дорощук Н.О.

Виїзне заняття першокурсників ННІ №3

Національний художній музей України має найбільш репрезентативне зібрання вітчизняного образотворчого мистецтва в Україні і світі. Колекція музею нараховує близько 40 тисяч експонатів, серед яких шедеври українського живопису, скульптури і графіки від часів Київської Русі до сьогодення.

Музей розташований у будівлі, яку створив у 1899 році архітектор Городецький Владислав Владиславович, цілеспрямовано, для першого в Києві Міського музею.

Виїзне заняття першокурсників ННІ №3

У Музеї зберігається одна з найкращих в Україні збірка іконопису, яка відкривається раритетом ХІІ століття – поліхромним дерев’яним рельєфом “Святий Георгій з житієм” візантійського походження. Доба середньовіччя представлена класичними зразками іконопису ХІV-ХVІ століття із західноукраїнських земель, зокрема такими унікальними пам’ятками, як “Богоматір Одигітрія Волинська” з Луцька, “Юрій-змієборець” і “Страсті Христові” з Галичини.

Непересічною за значенням є колекція українського барокового мистецтва. Це вишукані зразки барокової ікони, як от «Покрова з портретом Богдана Хмельницького», парні ікони “Великомучениці Анастасія й Іулянія, Варвара і Катерина”, ікони Лаврської малярні з іконостасу Успенського собору Києво-Печерської Лаври “Вхід до Єрусалима” і “Різдво Христове”. Перлина колекції – Березнянський іконостас, який дає уявлення про монументальний розмах і неперевершений артистизм майстрів українського бароко. Доповнює враження про цю надзвичайну епоху збірка давньої поліхромної скульптури, колекція стародруків, а також зразки портрету ХVІІІ століття, першого світського жанру в українському малярстві. Одним з найбільших в Україні є музейне зібрання вельми популярних у ХVІІІ - ХІХ столітті народних картин “Козак-Мамай”.

Виїзне заняття першокурсників ННІ №3

Під час тематичної екскурсії курсанти мали чудову нагоду ознайомитися з цією безцінною  українською спадщиною.  

 

Червак Юлія

курсант 1 курсу ННІ №3 

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X