Українська версія сайту

Вшанування жертв політичних репресій у ННІ №3

21-05-2019

Щорічно у третю неділю травня, в День пам’яті жертв політичних репресій, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів своїх земляків. Цей день встановлено Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства. Долучився до заходів і особовий склад ННІ №3.

Вшанування жертв політичних репресій у ННІ №3

20 травня 2019 року для курсантів-першокурсників у загальній бібліотеці інституту проведено виховну годину «Політичні репресії 1937-1938 років». Про одну із найтрагічніших сторінок нашої історії курсантській молоді нагадала співробітник групи виховної, соціальної роботи та дозвілля Елеонора Маковецька. Зупинилась на історії та причинах появи цього щорічного національного пам’ятного дня. Мільйони понівечених та загублених життів. Терор носив цілеспрямований, організований характер, уразив практично всі верстви української нації – інтелігенцію, військових, політиків, діячів культури та мистецтв, селянство.

Вшанування жертв політичних репресій у ННІ №3

Події тих днів зафіксовані у наукових працях, архівних документах, фотографіях, а також відтворені у художніх та літературних творах.

Тож курсанти переглянули відеоролик «Злочин без кари» та тематичну виставку «Україна в добу Великого терору», які були підготовлені бібліотекарем загальної бібліотеки Оксаною Батрак.

Вшанування жертв політичних репресій у ННІ №3

Святий обов’язок кожного українця – гідне вшанування пам’яті жертв політичних репресій, адже без цього просто неможливо виховання молодого покоління, якому долею визначено зробити крок у омріяне майбутнє, засноване на ідеалах гуманізму та толерантності, у майбутнє, в якому ніколи не повторяться страшні події минулого.

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X